Dirigent

Philipp Baeken

Philipp werd op 10 januari 1989 geboren in Neerpelt. Zijn eerste muzikale stappen zette hij bij Kinderkoor De Piccolo's. Toen hij daar, na enkele jaren zingen de muziekmicrobe te pakken had, trok hij naar het NIKO (Noord-Limburgs Instituut voor KunstOnderwijs) en leerde er piano spelen en volgde er stemvorming.

Na zijn middelbare studies Grieks-Latijn werd Philipp student aan het Lemmensinstituut in Leuven. Hij studeerde er muziekpedagogie en behaalde er eerste prijzen notenleer en harmonie.

Naast Kinder- en Jeugdkoor De Piccolo's uit Neerpelt en gemengd koor Cantope uit Pepingen, is Philipp als dirigent actief bij de jeugdharmonie Hamont-Schoot en de jeugddrumband Kempenbloei uit Achel. De laatste tijd wordt hij meer en meer gevraagd als dirigent voor 'Play In'-orkesten.

Verder geeft hij ook lessen AMV en piano in het muziekaltelier van Lommel en is hij leraar AMC en samenspel aan de Academie voor Muziek en Woord Noorderkempen. Als klarinettist is hij verbonden aan de Koninklijke Harmonie Sint-Laurentius uit Bocholt en Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Hamont.

Philipp Baeken